روانشناسان از نظر معنی شخصیت با یکدیگر اختلاف نظر دارند . اغلب آنها قبول دارند واژه شخصیت از کلمه لاتین پرسونا مشتق شده که به ماسک نمایشی اشاره دارد که هنرپیشه های یونانی در تئاتر برچهره می زدند . به طور کلی شخصیت ، شیوه تفکر ، رفتار و احساس فرد است که باعث تفاوت افراد با یکدیگر می شود و شخصیت هر فرد تحت تاثیر وراثت ، محیط ، و تجربه قرار می گیرد. اختلال شخصیت شامل الگوی بادوام ، کلی و پایدار فکری ، عاطفی ، و رفتاری است . این الگوی فراگیر و کلی رفتار ، احساس و اعمال انعطاف ناپذیر ، و خشک در نوجوانی و اوایل بزرگسالی شروع می شود . اغلب افرادی که مبتلا به اختلال شخصیت هستند توسط دیگران به عنوان افراد "اعصاب خورد کن" ، یا "اعصاب خرد کن""پرتوقع" و "انگلی " و ... شناخته می شوند .
در این مقاله به انواع اختلالات شخصیت در مردان و زنان ، ویژگی و سن شروع هر کدام از آن ها می پردازیم .
دسته بندی انواع اختلالات شخصیت
اختلالات شخصیت براساس شباهت های توصیفی به سه گروه دسته بندی می شوند گروه الف یا A ، گروه ب یا B ، گروه ج یا C .
- اختلالات شخصیت دسته الف یا کلاستر A : دسته A شامل سه نوع اختلال شخصیت پارانوئید ، اختلال شخصیت اسکیزوئید و اختلال شخصیت اسکیزوتایپال است .
- اختلالات شخصیت دسته ب یا کلاستر B : دسته B شامل چهار نوع اختلال شخصیت ضد اجتماعی ، اختلال شخصیت مرزی ، اختلال شخصیت نمایشی و اختلال شخصیت خودشیفته است .
- اختلالات شخصیت دسته ج یا کلاستر C : دسته C شامل سه نوع اختلال شخصیت اجتنابی ، اختلال شخصیت وابسته و اختلال شخصیت وسواسی جبری است .

بررسی اختلالات شخصیت دسته الف یا A
- اختلال شخصیت پارانوئید که ویژگی برجسته آن سوءظن است . شیوع این اختلال در مردان بیشتر از زنان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت پارانوئید کلیک کنید .
- اختلال شخصیت اسکیزوئید که ویژگی برجسته آن انزوا است . شیوع این اختلال در مردان بیشتر از زنان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت اسکیزوئید کلیک کنید .
- اختلال شخصیت اسکیزوتایپال که ویژگی برجسته آن غیرمنطقی بودن است . شیوع این اختلال در مردان بیشتر از زنان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت اسکیزوتایپال کلیک کنید .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلالات شخصیت دسته الف یا A کلیک کنید .
بررسی اختلالات شخصیت دسته ب یا B
- اختلال شخصیت ضد اجتماعی که ویژگی برجسته آن دروغگویی است . شیوع این اختلال در مردان بیشتر از زنان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت ضد اجتماعی کلیک کنید .
- اختلال شخصیت مرزی که ویژگی برجسته آن بی ثباتی در رفتار ، افکار و هیجانات است . شیوع این اختلال در زنان بیشتر از مردان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت مرزی کلیک کنید .
- اختلال شخصیت نمایشی که ویژگی برجسته آن تظاهر و نمایشی بودن است . شیوع این اختلال در زنان بیشتر از مردان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت نمایشی کلیک کنید .
- اختلال شخصیت خودشیفته که ویژگی برجسته آن بزرگ منشی است . شیوع این اختلال در مردان بیشتر از زنان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت خودشیفته کلیک کنید .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلالات شخصیت دسته ب یا B کلیک کنید .
بررسی اختلالات شخصیت دسته ج یا C
ویژگی اصلی بیماران این دسته اضطراب ، و سلطه پذیری همراه با مقاومت است . ویژگی بیماران این دسته ، اضطراب ، تنش ، و عاطفه ناراحت است . افراد این گروه نسبت به دو دسته A و B نسبت به رفتار و اعمال خود بینش بیشتری دارند . در دسته C سه اختلال شخصیت وجود دارد ،اختلال شخصیت دوری گزین یا اجتنابی ، اختلال شخصیت وابسته و اختلال شخصیت وسواسی جبری . سن شروع اختلالات شخصیت دسته ج یا C در اوایل بزرگسالی ( 18 سالگی ) است . ویژگی برجسته هر کدام از اختلالات این دسته در زیر مطرح شده است .
- اختلال شخصیت اجتنابی که ویژگی برجسته آن حساسیت افراطی است . شیوع این اختلال در زنان و مردان برابر است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت اجتنابی کلیک کنید .
- اختلال شخصیت وابسته که ویژگی برجسته آن مطیع بودن است . شیوع این اختلال در زنان بیشتر از مردان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت وابسته کلیک کنید .
- اختلال شخصیت وسواسی جبری که ویژگی برجسته آن حاشیه پردازی و کمال گرایی است . شیوع این اختلال در مردان 2 برابر زنان است . برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلال شخصیت وسواسی جبری کلیک کنید .
برای مطالعه متن کامل مقاله روی اختلالات شخصیت دسته ج یا C کلیک کنید .
منابع :
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ترجمه یحیی سیدمحمدی
اصول مصاحبه بالینی ترجمه دکتر مهدی نصر اصفهانی
آسیب شناسی روانی ترجمه مهدی گنجی

بازتاب های نوزاد , بازتاب پلک زدن نوزاد , بازتاب مکیدن نوزاد , بازتاب چنگ زدن نوزاد , بازتاب گام برداری نوزاد , بازتاب بابینسکی نوزاد , بازتاب تونیک گردنی نوزاد , بازتاب مورو در نوزاد , بازتاب کف دستی- چانه ای نوزاد , بازتاب شنا کردن نوزاد , افسردگی و علائم آن , انواع افسردگی , روش های فرزند پروری و تاثیرات آن بر کودک , علل خیانت مردان به زنان , رابطه ترتیب تولد و شخصیت فرزندان , علل خیانت زنان به مردان , وسواس چیست ؟ انواع ، علائم و سن شروع آن , سسن شروع و اهمیت تقلید در کودکان و نوزادان , اعتیاد به اینترنت , مراحل و دوره های تقلید در کودکان و نوزادان , درمان شکست عشقی , پیشگیری از اعتیاد به اینترنت , علائم اعتیاد به اینترنت , درمان اعتیاد به اینترنت , کودک آزاری , انواع اعتیاد به اینترنت , بلوغ جنسی و جسمی در پسران , علل کودک آزاری , انواع کودک آزاری , اختلالات شخصیت